Cursuri de dans in centrul Bucurestiului salsa bachata kizombaCursuri de dans in Bucuresti
Cursuri de dans in centrul Bucurestiului
Primul curs de kizomba este gratuit. Vino si tu!
Cursuri de dans in Bucuresti
Primul curs de bachata este gratuit. Vino si tu!
Primul curs de salsa este gratuit. Vino si tu!

Dans pentru incepatori

Home  /  Blog  /  Dans pentru incepatori

18.feb., 2020 Comentariile sunt închise pentru Dans pentru incepatori Blog

Daca primesti indrumarea corecta, dansul este simplu. Foarte simplu. Totul este sa nu pleci pe un drum gresit, pentru ca pe urma va fi mult mai greu sa corectezi ceva invatat incorect.

 

Scoala de dans zona UniversitateAlaturi de scoala de dans Oportunidad lucrurile sunt clare si sigure:

 

  • inveti pasii de baza (indiferent ca este vorba de salsa, bachata, sau orice alt stil),
  • inveti bazele principiului lead & follow,
  • inveti ritmul, pentru ca daca „dansezi” pe langa ritm este ca si cum ai canta la o chitara dezacordata.

 

Pasii de baza

Sunt structura pe care vom construi tot ce urmeaza. Se spune ca, dupa primii zece kilometri de pasi de baza, totul devine simplu. Asta se traduce cam asa: in dans, picioarele ne dau pornirea, combustia. Fara sa pasim corect, orice am pune peste, nu arata bine.

 

Un incepator care are siguranta pasilor de baza este pe jumatate dansator.

 

Vom invata impreuna pasi de baza in salsa (L.A. Style, N.Y. Style, On Clave, Cubana, Rueda etc), bachata, cha-cha-cha, merengue, cumbia, kizomba, tango etc. La cursurile noastre de incepatori se pune accent deosbit pe acesti pasi pentru ca iti vor da siguranta ca te misti pe ritm si in timpii corecti.

 

Lead & follow

Dansuri latino in zona UniversitateEste principiul care te va ajuta sa dansezi cu oricine, oricand, pe orice melodie. Lead & follow inseamna ca barbatul conduce si femeia se lasa condusa. Primul este „creierul” perechii, cel care are viziune si siguranta, a doua este „inima”, cea care aduce frumusete, gratie si care il completeaza armonios pe barbatul care o conduce in dans.

 

La cursurile noastre veti invata acest principiu prin tehnici variate si amuzante. Folosim exercitii din teatru si improvizatie si totul devine mai simplu decat ai crede. Fara sa iti dai seama, in cel mai scurt timp, vei sti sa conduci sau sa te lasi condusa.

 

Un incepator care aplica lead & follow corect va putea dansa oricand, cu oricine.

 

Ritmul

In dans, este vital ca ritmul sa fie prietenul nostru bun. Din pacate, nu toti ne nastem cu simtul ritmului. Avem o veste minunata, insa: ritmul se educa. Prin exercitii si perseverenta, ritmul poate fi asimilat de oricine, chiar daca habar nu aveai nici macar care este timpul „tare” dintr-o melodie.

 

Dansuri cursuri Bucuresti UniversitateFolosim jocuri si tehnici de actorie, aducem instrumente de percutie la scoala, iar periodic invitam la cursuri muzicieni care sa explice din punctul lor de vedere ce este ritmul si cum poate fi invatat.

 

Un incepator care paseste pe ritm este mai bun decat unul care executa „figuri” fara sa auda muzica.

 

Daca aceste trei elemente sunt in arsenalul unui dansator incepator, ei bine, deja nu mai este incepator. Cat dureaza sa treci de acest nivel? Depinde de fiecare, nu exista reteta exacta: unii au inzestrari native, altii au pregatiri anterioare (practicantii de arte martiale, de exemplu – sau actorii – au o receptivitate mai mare). Altii, dimpotriva, nu pot la inceput nici macar sa isi schimbe rapid greutatea de pe un picior pe altul.

 

In functie de factorii enumerati mai sus, ai nevoie de o perioada de 2-6 luni (2-4 cursuri pe saptamana) pentru a trece pe nivelul urmator. Indiferent care este pregatirea ta actuala, iti putem garanta asta: cu o medie de 3 cursuri pe saptamana pentru 3 luni, aplicand exact ce inveti la sala, vei putea dansa decent si pe ritm intr-un club, in pereche.

Scoala de dansuri zona Universitate


Comments are closed.
X