Cursuri de dans in centrul Bucurestiului salsa bachata kizombaCursuri de dans in Bucuresti
Cursuri de dans in centrul Bucurestiului
Primul curs de kizomba este gratuit. Vino si tu!
Cursuri de dans in Bucuresti
Primul curs de bachata este gratuit. Vino si tu!
Primul curs de salsa este gratuit. Vino si tu!

De ce se apuca lumea de salsa?

Home  /  Blog  /  De ce se apuca lumea de salsa?

Am strans multi ani in lumea salsa, asa ca am reusit sa-mi formez o parere obiectiva si sa nu ma mai mire de nici un fel motivul care se afla in spatele unei decizii „De maine ma apuc de dansuri”. Fie ca e vorba de salsa, bachata, tango sau kizomba, fenomenul dansului social atrage. Nu pe toata lumea, dar este magnetic pentru multi dintre noi. Fara prea multe floricele, intr-o proportie aproximativa (dar destul de corecta, din punctul meu de vedere – bazat pe ceea ce am vazut cu ochii mei), iata cateva din principalele argumente care aduc oamenii in lumea dansului de club:


De ce se apuca lumea de salsa1. Socializarea – 60%. Sub aceasta umbrela se aduna multe forme, unele mai prozaice, altele dimpotriva – lipsa de prieteni, lipsa de activitate erotica, lipsa unei indeletniciri dinamice de recreere, revolta impotriva dependentei de facebook sau programe tv etc. Cel mai usor e sa-i reperezi pe cei care au venit pentru sex. Sunt exemple destule, le stim fecare dintre noi. In general, cei din categoria asta urmeaza cateva cursuri doua, trei luni de zile, prind niste „figuri” complicate (pe care le executa prost), apoi dau iama in cluburi la agatat. Cei care vor prieteni sunt primii la petreceri, iesiri, sindrofii si nu prea le pasa de cursuri. Scopul lor nu e sa evolueze prin dans, ci sa iasa din singuratatea care ii inconjoara.

 

2. Provocarea – 5%. Cel care vine pentru o provocare, in general, are ceva de demonstrat. Fie persoanei sale, fie altcuiva, dar e vorba de a demonstra ceva cuiva. Poate ca i s-a spus ca nu poate dansa, poate ca i s-a spus ca degeaba o face ca oricum nu va ajunge bun (asta a fost cazul meu). Candva, la un moment dat, a existat un prag peste care respectivul a trecut in forta pentru a-i arata cuiva sau siesi ca este mai bun decat o lasa impresiile.

 

3. M-a parasit – 20%. Unii oameni aleg sa faca ceva cu viata lor in clipa in care au o deceptie sentimentala. Dansul este o optiune la indemana pentru cei dinamici. De ce sa stai acasa si sa suferi intre zeci de cutii de inghetata golite? Mai bine vii sa faci ceva cu trupul si cu mintea ta. De suflet, nu mai vorbim. Dansul il vindeca. Dupa care il doboara si il ridica iar.

 

4. Curiozitatea – 5%. Ce, spanac, o mai fi si cu salsa asta? Ia sa vad si eu, oare ma prinde? E vreo sansa sa inteleg ceva? De aici porneste un tavalug care nu se opreste decat acolo unde vrea respectviul. Fie dupa doua sedinte, fie niciodata.

 

5. Am fost adus cu forta – 1%. Aici intra barbatii care au fost tarati de catre neveste, prietene, iubite. Nu rezista niciodata, pleaca mai repede decat au venit. Cred ca in peste zece ani de dans social am cunoscut unul sau doua exemple de oameni care, adusi prin constrangere, au ramas.

 

6. Persoana din viata mea danseaza, trebuie sa o fac si eu – 2%. Oarecum asemanatoare cu tagma celor de la punctul anterior, cei care vin doar pentru a nu-si lasa iubita/ul singura in bratele unor necunscuti dispar la fel de repede cum au sosit. Fie asta, fie descopera „pepiniera” salsa si nu se mai opresc din agatat la doar doua zile dupa ce s-au despartit din gelozie de cea pentru care s-au apucat de dans.

 

Cursuri bachata Bucuresti7. Razbunarea – 5%. M-a tradat, m-a inselat, a sarit gardurile cu zmardoiul macho care face sapte spinuri pe patru timpi. O sa-i arat eu ca pot fi mai dibaci decat ala si, pe deasupra, o sa gasesc una mai buna ca ea. Care si gateste pe deasupra. Sau invers.

 

8. Vreau sa slabesc – 1%. Astia sunt cei care nu au chef de stat pe aparate la sala si vor sa indeparteze tesutul adipos prin miscare pe muzica. Spre marea mea surprindere, mai toti pe care i-am cunoscut au ramas in fenomen, minus doamnele peste patruzeci de ani.

 

9. Imi place sa dansez, vreau sa fac asta – 1%, chiar mai putin. Asta e categoria de elita. De aici apar marii dansatori, instructorii care chiar au ceva de spus, showman-ii de exceptie pe care ii aplaudam pe scena. Sunt persoane care au vrut sa danseze din copilarie, dar carora viata nu le-a aliniat astrele pana la douazeci… treizeci de ani sa intre in universul fascinant al dansului social.

 

Un singur lucru este cert – intr-o forma sau alta, dansul ne-a schimbat tuturor viata. In bine, in rau, asta depinde de fiecare. Cu siguranta, insa, ni l-a schimbat.

 

M-as bucura sa ma contraziceti sau sa ma completati. Repet, nu este vorba decat de ceva subiectiv, lucruri vazute de-a lungul anilor. Namaste.


Comments are closed.
X