Cursuri de dans in centrul Bucurestiului salsa bachata kizombaCursuri de dans in Bucuresti
Cursuri de dans in centrul Bucurestiului
Primul curs de kizomba este gratuit. Vino si tu!
Cursuri de dans in Bucuresti
Primul curs de bachata este gratuit. Vino si tu!
Primul curs de salsa este gratuit. Vino si tu!

Istoricul scolii de dans Oportunidad

Home  /  Blog  /  Istoricul scolii de dans Oportunidad

10.feb., 2020 Comentariile sunt închise pentru Istoricul scolii de dans Oportunidad Blog

Dupa multi ani petrecuti pe scena si in spatele ei, dupa mii de ore de dans in cluburi sau la cursuri, dupa zeci de ore particulare cu cei mai mari instructori de salsa ai lumii, Felix Crainicu s-a decis sa puna bazele scolii de dans, teatru si improvizatie Oportunidad. A fost nevoie de imboldul unui prieten bun, Andor „Andy” Csorvasi (cel care a venit si cu ideea de nume) si de cateva luni de pregatire: strategie pentru dezvoltare, organizarea cursurilor, gasirea unei cai noi in lumea dansului social.

 

Dans scoala BucurestiUltima parte a fost cea mai simpla.

 

„Stiam bine ce se preda in Romania si in lume. Mai toate scolile merg pe ideea de mici coregrafii, sau „figuri” – cum mai sunt numite. Voiam ceva complet diferit, asa ca am pus cap la cap tot ce stiam in materie de dans, teatru, actorie, improvizatie, dezvoltare personala si pedagogie. A iesit ceva unic, o scoala plina de originalitate si care pune accent pe dezoltarea propriei personalitati. Niciodata nu vrem ca un cursant sa arate ca noi. Dimpotriva. Ii oferim tot suportul tehnic si informational si cautam sa-i inspiram o modalitate de gandire. Adica vrem sa il invatam cum sa gandeasca in timp ce danseaza, nu ce sa gandeasca.” – Felix Crainicu.

 

Petrecerea de inaugurare a avut loc la data de 1 martie 2011, in clubul La Scena. Inca din seara respectiva, Oportunidad a deschis un drum nou, realizand primul show din Romania in care doi dansatori si patru percutionisti au improvizat live din toate punctele de vedere: miscare, sunet, colaborare scenica. Momentul a fost reluat si dezvoltat ulterior in spectacolul „Feel the Rhythm”, in regia lui Felix Crainicu (premiera a avut loc pe scena Filarmonicii din Pitesti si a fost preluata de Televiziunea Romana).

 

Curs dans miri BucurestiPana la 1 martie 2013, scoala a purtat numele „Oportunidad Escuela de Salsa”. Acesta a devenit apoi „Oportunidad Escuela de Baile” pentru ca, in cele din urma, sa ramana „Oportunidad”.

 

A urmat o serie lunga de cursuri si workshop-uri (care continua zi de zi), multe dintre ele absolut inovatoare in lumea dansului social. Iata doar cateva titlurit: „Umorul in dans”, „Actoria in dans”, „Eticheta in dansul social”, „Tehnici de supravietuire pentru incepatori”, „Cele trei principii de baza”, „Spatiul de dans” etc.

 

Oportunidad a participat la numeroase congrese si evenimente din tara si din strainatate, fie pe scena (prin show-uri), fie in salile de curs (predand workshop-uri). De asemenea, a organizat numeroase evenimente, majoritatea fiind in scopuri caritabile.

 

Fara precedent in istoria aparitiilor de carte, Felix Crainicu a lansat „Eticheta in dansul social”, Editura Ponte. Volumul a fost preluat apoi de Casa Editoriala Virgo si a fost lansat in toata lumea in limbile engleza si spaniola.

 

Cursuri copii instructorInstructorii scolii au aparut in emisiuni de televiziune sau de radio, dar niciodata atentia nu a fost orientata preferential catre asa ceva.

 

„Ne intereseaza ce se petrece in studioul de dans, in primul rand. Evolutia cursantilor este cea mai importanta. Si totul se vede in modul in care acestia danseaza liber, in club sau oriunde in alta parte. Da, este vitala imaginea si promovarea, insa cea mai buna reclama, pentru noi, este felul in care cursantii nostri danseaza. Daca respecta principiul lead & follow, daca sunt pe ritm, daca incearca muzicalitatea. Asta ne intereseaza, in primul rand!” – Felix Crainicu

 

De la 1 martie 2013, scoala are propriul studio de dans: in centrul Bucurestiului, oferind toate conditiile studiului si avand acea personalitate care te determina sa fii liber in miscare si sa respecti regulile tehnice in acelasi timp.

 

Istoricul scolii ar putea intra adanc in detalii, insa cel mai important este ce se petrece pe parchetul studioului nostru. Probabil, chiar acum, cineva incearca acolo, sa isi „gaseasca” axa intr-un triplu spin, sau sa intuiasca prin ce metoda poata anticipa urmatorul accent muzical pentru a-l interpreta, sau cateva perechi studiaza modul in care sa fie in sincron.

 

Pentru ca iubim libertatea pe care ne-o ofera dansul.


Comments are closed.
X