Cursuri de dans in centrul Bucurestiului salsa bachata kizombaCursuri de dans in Bucuresti
Cursuri de dans in centrul Bucurestiului
Primul curs de kizomba este gratuit. Vino si tu!
Cursuri de dans in Bucuresti
Primul curs de bachata este gratuit. Vino si tu!
Primul curs de salsa este gratuit. Vino si tu!

Sa fim seriosi!

Home  /  Blog  /  Sa fim seriosi!

13.feb., 2020 0 Blog

Da, domnule. Ce, te joci cu dansul? Fii serios… Iată cum se procedează: mă ia băiatul la dans și-și face treaba – pas de bază, cross, piruete, figura 1, figura 2, figura 3, figura 8, au! am uitat, urma figura 4, dă-i bice! figura 5, nu i-a ieșit fetei, figura 5 din nou, of, e blondă, nu se prinde, ce urma? Hai un cross. Yes! Mi-am amintit, figura 6, iar bagă ăștia stopuri în melodie, la dracu. S-a reglat melodia, să continuăm – figura 7, figura 8, ha, ha, asta lui Gigel nu-i iese, să vadă ce maestru sunt eu, figura 9… Ce? S-a terminat melodia acum 7 secunde? Să-mi b**, figura 10 era aia șmecheră de lăsam fata pe spate…

Cursuri de dans pentru adulti

Da, sunt impresionată. În cele mai lungi 3 minute din viața mea am încercat să caut firescul, dar firescul s-a pierdut pe la jumătatea figurii 3. Norocul meu că m-a luat Felix la dans și văzându-i strungăreața, am regăsit firescul.

 

Nu știu alte fete cum sunt, dar eu, când ies în lume să dansez salsa, vreau să uit de mailurile de la job, de celulită, de pi-em-es (a se citi sindrom premenstrual), vreau să ma bucur de muzică și să găsesc oameni care au chef de cioace, de a lua viața deloc în serios și de a nu se chinui înfiorător de tare să mă impresioneze. Căci efectul este nemaipomenit, dar pe dos.

 

E adevărat, îmi place dansul în sine, dincolo de cel social – muzicalitate, mișcări, expresivitate, styling, body movement, povești, tot tacâmul. Îl și studiez destul de mult – pe lângă latino, urmez cursuri de contemporan, care sunt geniale, cochetez și cu streetdance, tocmai pentru a-mi lărgi orizonturile dănsărețe. Doar că ringul de dans social e locul pe care îl împarți în pereche, nu cel în care trebuie să îți arăți potențialul la maximum. Poți urca pe scenă, poți participa la competiții – eu, la mine în sufragerie, mă cred campioană mondială la toate dansurile – în club, îmi propun să fiu relaxată, să dansez cu partenerul, nu cu oglinda, și nu văd rostul în a mă agita să respect toate regulile din lume.

 

Cursuri de salsa in BucurestiAm dansat acum câteva săptămâni cu un stimat domn care se uita tot timpul spre tavan. Jur! La final, îl întreb – Măăi, dar chiar așa de urâtă sunt, încât nu te uiți deloooc la mine când dansăm? El – eeei, m-am mai uitat, dar nu așa, tot timpul… Câtă delicatețe, pudoare, câtă grijă pentru pupila fragilă a fetei, nu care cumva să o rănească dintr-o simplă privire mult prea penetrantă… Bravo, băieți. Nu care cumva să speriați fetele cu prea multă atenție, ferească-vă Cel de Sus.

 

Ați observat oamenii care dansează mega serioși, concentrați pe cum stă mânuța, degețelul, mustăcioara, și care râd doar când greșesc? E bine și așa, oricum.

 

Îmi place la nebunie să dansez cu băieții începători. Și nu vorbesc despre cei care cunosc doar 5 figuri din cele 376.595.432.980.754 din câte există; mă refer la cei care sunt nonstop într-o lume paralelă față de ritm, care zâmbesc pueril tot timpul fiindcă știu că din alea 5 figuri le iese doar una pe seară, și parcă nici aia așa cum le-a zis profu’. Mă simt atât de liberă cu ei, ne prostim în voie, chilluim, râdem, râdem, râdem… Deși nu o știu, ei sunt cei care dansează cel mai bine, pentru că, nefiind hiper stresați de figuri, ascultă muzica, intră în starea piesei și nu fac gimnastică.

Un articol de Andreea Hagiu


Comments are closed.
X