Cursuri de dans in centrul Bucurestiului salsa bachata kizombaCursuri de dans in Bucuresti
Cursuri de dans in centrul Bucurestiului
Primul curs de kizomba este gratuit. Vino si tu!
Cursuri de dans in Bucuresti
Primul curs de bachata este gratuit. Vino si tu!
Primul curs de salsa este gratuit. Vino si tu!

Sunt incepatoare la dansuri, ce fac?

Home  /  Blog  /  Sunt incepatoare la dansuri, ce fac?

Dupa ce am scris primul episod dedicat dansatorilor (nu de alta, dar… sa o recunoastem, este mult mai greu la inceput pentru baieti), iata acum cateva piedici principale care apar in calea incepatoarelor. Ca si in articolul precedent, va spun de la inceput ca unele lucruri sunt valabile si pentru dansatori. Asa ca, domnilor, nu ezitati sa cititi mai departe.

 

Dansuri pentru incepatoareNu ma las condusa, imi este imposibil sa o fac! In primul rand, da-mi voie sa iti spun ca ai un noroc imens. Simplul fapt ca iti ridici aceasta problema arata ca ai bafta de un instructor care iti explica despre lead & follow si nu se multumeste sa iti predea cateva „figuri” pe care sa le retii ca papagalul. Dincolo de asta, raspunsul este simplu: persevereaza. Gaseste in tine acea resursa care iti va permite sa treci peste blocaj. O solutie buna este sa dansezi cu ochii inchisi. Nu o face in club, insa. Roaga un coleg atent si cu lead fin sa danseze cu tine la curs. Simplu si fara multe intoarceri. Inchide ochii si lasa-te surprinsa. Vei fi uimita de rezultate – nu vei mai anticipa, nu vei „sti” ce urmeaza si dansul se va transforma in ceea ce trebuie sa fie.

 

Eu aud ritmul, dar el e praf! Cat sa rezist? Un dans. Macar unul! Ai rabdare cu dansatorul care e la inceput, fiecare este pe nivelul lui. Da, stiu, este ingrozitor sa auzi corect ritmul si sa fii tinuta ba „pe 5”, ba „pe 2 si-un sfert”, ba „pe-ce-timp-i-se-mai-nazare-pafaristului”. Insa e nevoie sa ai rabdare si sa nu-l frustrezi. Pentru ca data viitoare nu mai vine in club. Sau nu te va mai invita. Iar peste doi ani, cand va fi un mic Vasquez, o sa mergi tu sa-l inviti. El te va tine minte (fii sigura de asta!) si te va refuza. Reveninid: te tine pe langa ritm de ti s-ar ridica parul de pe mana daca n-ar fi perfect epilat. Ce faci? O DATA, maxim DE DOUA ORI, poti incerca sa-l aduci pe timpul corect. Daca nu intelege, nu insista caci e degeaba. Nu e momentul lui. In schimb, poti aplica tehnici conjuncturale pentru a castiga minutele in loc sa te frustrezi: fii atenta la felul in care pingeaua atinge podeaua (care parte a talpii e prima, miscare cu sau fara pivotare, unde e plasat centrul de greutate etc), sau fii atenta la timpii „morti” din dansul tau (cum umpli timpii 2 si 6, de exemplu, daca dansezi „pe 1”). Exemple sunt infinite. Gaseste ceva de lucrat cu tine insati si fa-o. Un dans tine 3-4 minute, nu e chiar o eternitate.

 

Se lipeste de mine. Transpirat! Distanta la care se danseaza se stabileste de comun acord. Insa fata este cea care da tonul. Datoria barbatului este sa propuna, a ta este sa accepti sau sa refuzi. Vine spre tine gramada si n-ai chef de el? Tine bratul in tensiune, infige-i-l in umar si tine-l la distanta la care doresti sa dansezi. Vrea din nou sa se apropie? Transforma tensiunea in incordare si restabileste distanta. Pana la urma va intelege. In plus, ai mereu optiunea sa-l refuzi data viitoare. Chiar nu sunt atat de multi dansatori nesimtiti incat sa nu-i poti tine minte. Un ultim amanunt: este valabil si reversul medaliei. Nu te arunca de gatul baiatului si nu te lipi de el. Poate vrea doar un dans. Ii poti propune elegant distanta pe care o doresti, iar restul vine de la sine.


Comments are closed.
X